Vragen

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, vergelijkbaar met aerobics.

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als “snel bewegen” en “lol hebben”. Zumba is een geregistreerde merknaam; instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam Zumba te mogen geven.

Handig is om sportschoenen en comfortabele (sport)kleding aan te doen. Vergeet ook zeker niet een drinkfles mee te nemen, eventueel een handdoek, en natuurlijk een goed humeur!

Zeker! De danspassen van Zumba zijn erop uitgekozen om gevarieerd te zijn maar toch simpel om te volgen, zodat iedereen zich kan vermaken in een les. Bovendien draait Zumba niet om perfect dansen, maar om plezier hebben!

De lessen bij Virginia Dance Workout zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Voor leerlingen jonger dan 12 kan samen met Virginia gekeken worden of de lessen ook voor hen geschikt zijn.

Iedereen in de les is vrij om zo intensief mee te doen als ze willen en aankunnen. Om de paar liedjes wordt een korte drinkpauze ingelast voor iedereen, maar luister tussendoor vooral naar je lichaam en doe waar je je prettig bij voelt. Bij twijfel over lichamelijke beperkingen in combinatie met Zumba: vraag advies aan je dokter.

Bij een abonnement is het mogelijk om een gemiste les later diezelfde maand weer in te halen, in overleg met Virginia.

Nee, dat hoeft niet. Zumba is een groepsles, dus iedereen volgt dezelfde stappen. Het is natuurlijk wel gezellig om met een vriend of vriendin naar de les te gaan; hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op.